Zaprežno vozilo

Запрежно возило моћније од аутомобила

Саобраћајне гужве на алексиначким улицама су преподневна уобичајеност, а нарочито су изражене суботом када је у граду пијачни дан. На улицама често виђамо бахатост возача који, уз четири упаљена жмигавца, аутомобиле остављају по свом ћефу без обзирa што сметају и угрожавају саобраћај. Неретко, присуствујемо и бахатом уласку у улицу без првенства пролаза, што изазива нагло кочење возача са првенством пролаза. Та нетолеранција често изазива нервозу и агресивност међу учесницима у саобраћају.

Zaprežno vozilo Пример који је забележен ове суботе показује да можемо да уважавамо једни друге и да као возачи будемо предусретљиви. У улици Душана Тривунца, која је била препуна аутомобила, из недозвољеног смера своје кретање је започела коњска запрега. Старија особа која је управљала том запрегом нашла се у чуду ‘зашто сви аутомобили хрле према њему’, а паркиранa возила онемогућила су несметан пролазак. Један млађи господин му је објаснио да се креће у недозвољеном смеру и да му је најбоље да окрене запрегу и врати се одакле је дошао. Он није послушао његов савет и наставио је да се креће искористивши прву прилику да скрене код Дома здравља у такође једносмерну улицу, али одабравши овога пута прави смер. Интересантно је да су се возачи аутомобила, приметивши залуталог возача, уредно склонили у страну, без трубљења и нервозе, омогућивши му да безбедно и брзо изађе из улице.

И то је похвално, али остаје питање зашто се тако не понашамо увек, већ често овакве ситуације код нас изазову бес, или је овога пута благонаклоност према животињама узела превагу.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 3 =