nacionalna-sluzba-za-zaposljavanje klip umanjena

Zajednički program Opštine Aleksinac i NZS za zapošljavanje

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Aleksincu u toku je sprovođenje zajedničkog programa sa Opštinom Aleksinac u cilju zapošljavanja teže zapošljivih lica i obavljanja stručne prakse. Zajedničkim sredstvima početkom meseca odobreno je zapošljavanje 36 lica i za njih će poslodavci dobiti subvencije u visini od 250.000 dinara po osobi.

nacionalna-sluzba-za-zaposljavanje klip umanjenaDrugom merom – osposobljavanje lica za samostalni rad – predviđena su dva vida stručne prakse. Jedan vid odnosi se na sticanje znanja i iskustava kroz praktični rad, dok se drugim omogućava osposobljavanje lica do 12 meseci zbog polaganja stučnog ispita ili nekih drugih obaveza predviđenih zakonom. Kroz ovaj program 17 osoba je već dobilo zaposlenje, a iz NZS poručuju da mesta još uvek ima, pa se zainteresovani poslodavci iz privatnog, ali i javnog sektora, iz oblasti obrazovanja, zdravsva i socijalnih usluga, mogu javiti i aplicirati.

U okviru saradnje sa Evropskom unijom kroz takozvani Nipa projekat, u toku je i konkurs za osposobljavanje lica uz zasnivanje radnog odnosa, to jest za pripravnike. I na ovom programu mesta još uvek ima, pa zainteresovani poslodavci iz privatnog sektora mogu konkurisati kod Nacionalne službe.

U toku ove godine sa evidencije nezaposlenih svoja radna angažovanja dobilo je i 25 osoba preko javnih radova, 39 lica dobilo je pomoć za pokretanje sopstvenog biznisa, a u program sufinansiranja ušlo je i po 20 teže zapošljivih osoba i isto toliko lica koja su se samostalno osposobljavala za određene poslove.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 5 =