bolnica

Захваљујући опреми и знању алексиначки лекари уводе новине

Најаве из Здравственог центра Алексинац, односно Опште болнице, потврђују старо правило да су људи и кадрови ако не најзначајнији, али веома важан фактор у функционисању једне установе. У изјави за наш медиј вршилац дужности директора Центра др Горан Видић наговестио је набавку савремене опреме за оперативно лечење хемороида, у народу познатијих као шуљеви.

То ће омогућити ласерске оперативне захвате од јесени, што је много комфорније за пацијенте. Увођењем ове методе и набавком опреме Болница у Алексинцу ће бити међу малобројним државним установама која ће пружати овакве услуге. Набавка је одобрена, а предуслов свега је обезбеђен кадар који алексиначка болница има.

‒ Имамо доктора који се едуковао. То је доктор Младен Милошевић који је прошле године добио једно вредно признање „Алексинчанин године”, које мислим да он у потпуности оправдава и надаље. Врло је битно ко ће то да ради, да неко заиста жели, а не само ми да нешто направимо, па да нико неће да ради. Врло брзо, за месец, два, три, ћемо кренути са хируршким лечењем те патологије. Овде причамо о опреми која је савремена и лечење је на савремен начин, једне озбиљне болести, где ће то бити такозвана дневна хирургија ‒ каже др Видић.

Да се ради о унапређењу услуга према пацијентима потврдио нам је и др Младен Милошевић и објаснио нам о каквој методи је реч.

‒ ТХД операција хемороида је савремена минимално-инванзивна операција хемороида. Предност ове методе је у томе што нема сечења ткива и што се изводи изнад тзв. зупчасте линије, па самим тим проузрокује мање болове или готово никакве постоперативне болове, што је индивидуално. Будући да нема сечења ткива, опоравак пацијената је брз, један дан проведу у болници и брзо се враћају свакодневним активностима ‒ предочава др Милошевић.

Овај хирург још и каже да је за почетак планирано две до три операције месечно. Осим што ће овдашња болница примењивати ову оперативну методу у лечењу поменуте болести, то је и прилика да се млади лекари едукују и тако позиционирају алексиначку установу у здравственом систему. Остаје само да се види и на делу колико ће све ово што се најављује бити доступно обичном пацијенту.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − ten =