Браво, Лаве: Трећи у Србији!

И протеклог викенда такмичари Џудо клуба „Алексинац” учествовали су на два важна такмичења – у Београду и у Нишу.

Њих петоро, предвођени тренером Бојаном Станковић, у суботу су учествовали на Појединачном првенству Србије за старије дечаке и девојчице у Београду и освојили једну бронзану медаљу и једно седмо место.

− Наши такмичари су показали добру борбеност и велику жељу за успехом − каже тренер Бојана Станковић и истиче да је Лав Петровић у категорији до 55 килограма освојио треће место и бронзану медаљу. – Лав је такмичење почео победама над Владимиром Маринковићем из Бора и Обреном Јововићем из Новог Сада, у полуфиналу је поражен од Косте Кецојевића из Београда, да би у мечу за треће место савладао Давида Рафаија из Кањиже. После стартне победе, Јана Милојковић је имала два пораза и у крајњем скору пласирала се на седмо место − наводи наша саговорница.

А у недељу на Купу цара Константина у Нишу, у организацији Џудо савеза Централне Србије, Џудо клуб „Алексинац” имао је девет представника. Они су освојили седам медаља, а када је реч о конкуренцији дечака у укупном пласману Алексинчани су изборили друго место, одмах иза београдске Црвене звезде, и тако на најбољи начин заокружили више него успешан викенд.

Златне медаље освојили су Вељко Манојловић (млађи дечаци, -50 кг) и Лав Илчић (ст. дечаци, -46кг), сребро је припало Митри Миливојевић (ст. девојчице, -52 кг), Петру Стоиљковићу (ст. дечаци, -50 кг), Лаву Петровићу (ст. дечаци, -55 кг) и Лазару Стаменковићу (ст. дечаци, -66 кг), а бронзана медаља Василију Миленковићу (ст. полетарци, -38 кг).

Наредног викенда алексиначки џудисти су слободни, а 29. маја учествоваће на Школској олимпијади Србије у Новом Саду.

Фотографије: ЏК „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =