Trezor

Захтеви за субвенције у пољопривреди од 1. марта

Ни ове године носиоци пољопривредних газдинстава нису у обавези да потврде активан статус својих газдинстава. Као и прошле и претпрошле године, обнова је одрађена аутоматски па су сва активна пољопривредна газдинства задржала свој статус и у овој 2020. години. Међутим, пољопривредници ће ипак морати да посете шалтере Управе за трезор како би од 1. марта па до краја априла поднели захтев за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи.

Ако нова уредба не промени досадашња правила, по том захтеву се добијају подстицаји у производњи од четири хиљаде динара по хектару, а такође још 1.200 динара по хектару на име субвенција за гориво. То значи да ће по обједињеном захтеву носиоци пољопривредног газдинства, које је у активном статусу, укупно добити пет хиљада и 200 динара по хектару пријављене биљне производње.

Приликом подношења захтева потребно је да пољопривредници лично дођу у Управу за трезор (бивши СДК) и понесу са собом важећу личну карту. Постоји могућност да уместо носиоца пољопривредног газдинства захтев поднесе и овлашћено лице, али у том случају потребно је понети и овлашћење на увид. У случају промене у структури биљне производње, пожељно је прво пријавити измене, а након тога поднети захтев за субвенције.

 

7 коментара

 1. Poštovani,s obzirom na vanredno stanje u zemlji,zamolio bih za informaciju. Potrebno mi je obnoviti subvenciju za podsticaj poljoprivrednog gazdinstva. Mogu li to nekako odraditi elektronskim putem i na koji nacin?
  Srdacan pozdrav…

  1. Poštovani, treba mi potvrda o registraciji gazdinstva. Da li je šaljete poštom, s obzirom na vanredno stanje, i kome da se obratim u vezi toga. S poštovanjem

  2. Upravo smo to odradili.
   Rekli nam da na mejl: uap.kabinet”minpolj.gov.rs
   pošaljemo podatke:
   – Ime i prezime nosioca polj. gazdinstva
   – JMBG nosioca polj. gazdinstva i
   – Broj polj. gazdinstva
   Sve ostalo je na njima.
   Ako smo dobro razumeli, ova procedura važi u slučaju da niste ništa ostvarili prošle godine. Ukoliko jeste, onda to ide po automatizmu i ne mora ništa da šaljete.
   Za svaki slučaj pozovite i MF RS – Uprava za trezor u Vašem gradu.

 2. Postovani, interesuje me da li je moguce registrovati poljoprivredno gazdinstvo u toku vanrednog stanja? Hitno mi je neophodan odgovor, unapred hvala!

 3. Poštovani,konkurisao bih za roto frezu.vrednosti oko 80000 din .Imam 3h zemlje,sejem povrće.Gazdinstvo imam kao fizičko lice,i treba da ga obnovim.Uglavnom imam gazdinstvo zadnjih 7 g.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 2 =