Задао домаћи задатак осталим риболовцима

Да ли последњих дана риба посебно добро „ради” или је пре реч о риболовачкој срећи, није познато. Оно што је сигурно, алексинчанин Александар Петровић, члан КСР „Трњане” је ових дана уловио до сада своју највећу капиталну штуку која је мерила рекордних 9.300 грама и била дугачка 109 сантиметара. Неколико дана касније на Ацину удици закачила се и нешто лакша, али опет надпросечна штука која је мерила 5.600 грама, а дужине 87 сантиметра.

Уловити овакве капиталце на Алексиначким риболовачким ревирима има посебну тежину, знајући да се тежина штука креће око три-четири килограма, а Аца је до сада упецао преко 100 штука тежих од 3 килограма.

Обе штуке су упецане на Бованском језеру и за мамац је Александар користио кедер , тј. живог караша од 200 грама на систем „балерина” (шетајући пловак од 75 грама, олово 50 грама).

Прва, тежа штука, извучена је на другој плажи такмичарске писте на Бованском језеру неколико минута пре 18 сати, а друга код Клизишта нешто после 16 часова.

Овим уловима Аца је својим колегама, алексиначким риболовцима, дао озбиљан домаћи задатак да улове овакву капиталну штуку на риболовачким водама општине Алексинац. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =