Алексинчанке заблистале!

Рукометашице Женског рукометног клуба Алексинац забележиле су трећу победу у првенству Прве лиге – Исток, пошто су у Пожаревцу са 31:34 победиле екипу Немањића. 

И у првом полувремену у Алексинчанке су биле боље (15:17), али тек након што успеле да разбију одбрану Пожаревљанки и кроз средину дођу до гола, што значи да су бекови били на висини задатка. Таква игра, велика борбеност, добра енергија из свлачионице и поготово честе измене, и у другом делу меча утицале су на то да су изабранице тренера Драгана Тодоровића стално повећавале и одржавале предност која је у једном тренутку била плус седам.

Највише голова, по осам, постигле су Бобана Тимотијевић и Сташа Тројановић.

Алексинац је на петом месту са шест бодова, а у наредном колу дочекује лидера првенства, екипу Зајечара 1949.


НЕМАЊИЋ – АЛЕКСИНАЦ 31:34 (15:17)

Спортски центар, Пожаревац. Гледалаца: 61. Судије: Душко Поповић, Иван Ђоковић (Пожаревац). Седмерци: Немањић 7 (2), Алексинац 2 (2). Искључења: Немањић 12, Алексинац 16 минута.

НЕМАЊИЋ: Е. Илић, Ристић, Н. Николић, Костић, У. Николић, Миливојевић, Симоновић 3, М. Станојевић 4, И. Станојевић 6, Јанковић 4, Гвоздић 6, И. Јовановић 3, Богдановић, Николић 5, Б. Илић, А. Јовановић.

АЛЕКСИНАЦ: Богдановић, Тимотијевић 8, Павловић 3, Тројановић 8, Пешић – Ђокић 3, Трајковић, Стевановић 2, Милојковић 6, Ђорђевић 2, Михајловић, Петровић, Мијалковић, Јовановић 2, Николић.


Друге на „Метеору 2022”

У Лесковцу је током викенда одржан међународни турнир у мини-рукомету „Метеор 2022”, на коме су ЖРК Алексинац представљале две екипе. Старија екипа освојила је друго место. Нису изостале медаље и пехари и, наравно, лепо дружење.


Фотографије: ЖРК Алексинац

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − three =