За викенд акција против комараца

Акција сузбијања ларви и одрасле форме комараца у организацији Општинске управе општине Алексинац биће спроведена у суботу 14. и недељу 15. августа на територији општине.

Сузбијање ларви комараца у барама, ископима, каналима и деловима старог корита реке Јужне Мораве и појединим деловима тока реке Моравице вршиће се директним аплицирањем ларвицидног препарата у водене површине које су станишта ларви комараца и не представља никакву опасност за пчеле.

Сузбијање одрасле форме комараца вршиће се у дневним часовима на доступним површинама под трском, дрвенастом и другом високом вегетацијом на обалама водених површина на којим се претходно врши третман ларви, а у суботу 14. августа у вечерњим часовима вршиће се у парку Брђанка и неформалном излетишту Јаз у Алексинцу, појединим улицама са дрворедима у Алексинцу и на Ал. Руднику и доступним површинама уз реку Моравицу у насељима Вакуп и Краљево.

Exif_JPEG_420

Сузбијање одрасле форме комарца врши се прскањем моторним леђним пумпама, ULV уређајима са возила и термалним замагљивањем и представља опасност за пчеле, па је потребно да грађани који живе у непосредној близини површина где се изводи третман, а у које осим напред наведених спада и житковачка бара, баре у Срезовцу и Горњем Љубешу, баре и приобални појас Ј. Мораве у Бобовишту и сличне површине које су у близини насеља, спрече кретање пчела за време вршења акције.
Уколико због неповољне временске ситуације буде потребно одлагање или прекидање акције грађани ће бити благовремено обавештени.

Акције ће изводити заједно предузећа Де мус из Београда и Синтра из Ваљева.

Детаљније информације о локацијама и току акције заинтересовани могу добити од Владимира Никодијевића, руководиоца акције испред Општинске управе општине Алексинац на телефон 060/218-22-44.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + five =