Karitas

За предузетнице на селу: Обука за бизнис са воћем и поврћем

Женско предузетништво на селу је све значајније за развој тих средина. Тај потенцијал наших руралних заједница препознају и донатори који финансијски помажу обуку жена за активно бављење прерадом воћа и поврћа. Такав један Пројекат „Развој женског агро-предузетништва у Југоисточној Србији” суфинансира Министарство спољних послова Републике Словеније, а реализују Каритас Словеније и Каритас Београдске надбискупије.

Након завршетка обука у Књажевцу, прошле недеље реализовани су и тренинзи о технологији прераде воћа и поврћа за пољопривреднице са територија општина Алексинац и Ражањ.

– Циљ дводневног тренинга био је да се жене, њих тридесетак, упознају са основним технолошким параметрима и поступцима у преради воћа и поврћа, како би у каснијој фази пројекта своје производе унапредиле и, уз менторинг и побољшан маркетинг, пласирале на тржиште – стоји у саопштењу Каритаса Алексинац достављеном нашем медију. 

Karitas

Организатори ових тренинга напомињу да су, у циљу превентивне заштите од вируса корона и у складу са мерама надлежних институција, полазнице биле подељене у две мање групе, у преподневном и послеподневном термину. Такође, поштована је и мера ношења маски и дезинфекције и проветравања просторија.

Последња обука за десет пољопривредница из Алексинца заказана је за крај августа.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five − one =