Боље одлагање него отказивање

Пети Al Rock fest који је планиран за крај августа у организацији Центра за културу и уметност Алексинац одложен је до даљег због епидемиолошке ситуације на територији општине, а ради спречавања ширења корона вируса. Овогодишњи фестивал требало је да траје три дана, од 27. до 29. августа и планирано је гостовање познатих имена наше музичке сцене.

− Први извођач који је био најављен је популарни фолк метал састав Перо Деформеро, затим београдски Beatles tribute band The Bestbeat и млади, али веома популаран инди рок састав из Панчева Buč Kesidi. Такође, у плану су били неки мање афирмисани, али такође веома обећавајући састави из околине као и пратећи програм у види изложби, промоција и трибина − каже Марко Миладиновић, организатор програма фестивала.

Због трнутне ситуације донешена је одлика да се фестивал не отказује, већ да се до даљег одложи и одржи када се за то стекну услови у некој мало другачијој форми у виду изложбе или трибине.

Организатори још увек не могу да говоре о тачном датуму, али се надају да ће то бити што скорије, односно чим се ситуација мало смири и дозволе се већа окупљања. Они сматрају да је важно да се одржи континуитет и да је обележавање петог Al Rock fest-а у било каквој форми боље од отказивања.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + nine =