За незапослене и послодавце сутра: Презентација мера подршке за запошљавање Националне службе за запошљавање

Национална служба за запошљавање организоваће сутра, у четвртак 25. априла, у Великој сали Дома културе у Алексинцу, са почетком у 11 часова, презентацију својих расписаних јавних позива за запошљавање у 2024. години.

Ове године, 5. Априла, Национална служба је расписала 12 јавних позива за директну финансијску подршку послодавцима и незапосленим лицима. Као и претходних година, како стоји у позиву, тежиште ће бити на теже запошљивим категоријама незапослених грађана у које спадају: млади у домском смештају, хранитељским породицама и старатељским породицама, лица без завршеног средњег образовања и лица која су завршила функционално основно образовање одраслих, старији од 50 година, Роми и Ромкиње, особе са инвалидитетом (ОСИ), корисници новчане социјалне помоћи, лица која се налазе на евиденцији незапослених дуже од 12 месеци и жртве породичног насиља.

Већина јавних позива биће отворена до 29. новембра 2024. године, док је рок за подношење захтева за поједине мере намењене особама са инвалидитетом 31. децембар 2024. године. Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 15. маја, док је јавни позив за учешће у финансирању мере обука за потребе послодавца за запосленог на располагању до 31. октобра ове године.

Све информације у вези са расписаним јавним позивима доступне су на интернет страници www.nsz.gov.rs, као и на званичним страницама на друштвеним мрежама, као и у свим организационим јединицама Националне службе за запошљавање.

Презентација има за циљ, поред осталог, и да информише привреднике општина Алексинац и Ражањ о раније расписаним Јавним позивима из пилот пројекта Гаранција за младе који ће се реализовати у Филијали Ниш Националне службе за запошљавање.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 12 =