За неколико месеци додатна средства за незапослене

Послодавцима и незапосленима, осим финансијске подршке преко актуелних 13 конкурса које је расписала Национална служба за запошљавање, на располагању у току године биће и додатна средства која се заједнички издвајају из буџета локалних самоуправа и републике.

Такав је случај и са Општином Алексинац, која ће из сопствене касе да издвоји осам милиона динара за три активне мере подстицаја запошљавања. Очекују се и додатна средства од Републике, пошто је алексиначка локална самоуправа већ аплицирала на расписаном конкурсу за доделу средстава.

Опширније о тим активностима је на данашњој презентацији мера Националне службе за запошљавање говорио и председник општине Алексинац Далибор Радичевић.

‒ Прва мера је мера за самозапошљавање где смо издвојили највећи део новца, половину средстава, односно 4 милиона. Друга мера је запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих лица и трећа мера је јавни радови. Друга и трећа мера се финансирају са по 2 милиона. Општина Алексинац је определила 8 милиона, а очекујемо да република, односно Национална служба издвоји 18 милиона, тако да ћемо укупно учествовати са око 26 милиона ‒ каже Радичевић.

 

Директор Националне службе за запошљавање – Филијале у Нишу Бобан Матић је навео мај, као месец када се може очекивати расписивање конкурса за заједничка средства, општине и републике.

‒ Председник Вам је и најавио следећи сет јавних позива које ћемо расписати у сарадњи са општином. Ја очекујем, тамо негде у мају месецу. Прошле године смо близу 80 лица укључили само том заједничком сарадњом, значи Национална служба и Општина Алексинац. Драго ми је што је било велико интересовање, преко 50 послодаваца ‒ каже Матић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 13 =