Безбедност деце у саобраћају је на првом месту

Након спроведеног Јавног позива, крајем прошле године, подела бесплатних ауто-седишта за децу општине Алексинац одржана је данас у Великој сали Дома културе.

Овом приликом Општина Алексинац, у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, уручила је 45 седишта родитељима који су конкурисали, а са циљем унапређења безбедности саобраћаја деце као путника у аутомобилима.

− У 2022. години смо поред овог конкурса поделили још 132 седишта, што значи да у прошлој години имамо укупно 177 седишта која су додељена бебама, односно родитељима, а да би деца учествовала безбедније у саобраћају. Волео бих да је тај број много много већи, јер се број становника општине смањује − рекао је Далибор Радичевић, председник општине Алексинац приликом данашње поделе.

Иначе, за разлику од минулих подела, овог пута предавачи из Агенције за безбедност саобраћаја нису одржали предавање о важности поседовања седишта за децу, правилном постављању и коришћењу. Ово предавање биће одржано приликом неког од наредних додела дечјих ауто-седишта, јер ће ова добра пракса бити настаљена и у овој години, чему сведоче опредељена средства за ове намене Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац у висини од 1.200.000 динара.

Према најави, нови Јавни позив за доделу ауто-седишта за децу биће отворен већ на првом наредном заседању Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац и тада ће родитељи моћи да се пријаве за бесплатно ауто-седиште за дете рођено у овој години.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × five =