За најугроженије: Пакети са прехрамбеним и хигијенским намирницама

У оквиру пројекта „Развој женског агропредузетништва у Југоисточној Србији”, а као одговор на погоршање епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом, током јуна месеца у Алексинцу и Ражњу подељено је 150 пакета са основним животним намирницама и средствима за хигијену.

Осим корисница пројекта, овај вид помоћи обухватио је социјално најугроженије породице са територије две општине, кориснике услуге помоћ у кући као и житеље сеоских средина који углавном живе од сезонских послова. У подели пакета значајну помоћ пружили су Каритас Алексинац и служба помоћи у кући општине Ражањ уз поштовање свих прописаних мера за заштиту здравља.

Пројекат финансира Министарство спољних послова Републике Словеније, а реализују Каритас Београдске надбискупије и Каритас Словеније.

Један коментар

  1. Po kom kriterijumu se odredjuje ko treba da primi takav paket. Poznajem osobu koja nikad nikakav paket nije primila a loseg je materijalnog stanja i zivi u trosnoj i oronuloj kuci,nije korisnik socijalne pomoci niti bilo kakvog drugog primanja.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − eight =