За најоригиналније име награда 

Можда алексинчани немају најоригиналнији рецепт за ајвар, али зато им не недостаје идеја када је реч о називу екипе која се такмичила на финалној Манифестацији „Изађи ми на теглу”.

На финалном такмичењу, између 23 екипе, „Изађи ми на теглу” у Београду, екипа „Ће буде” из Алексинца, а коју су чинили чланови Удружења грађана „Радиност”, освојила је шпорет „Смедеревац” и новчану награду од 10.000 динара и то за најоригиналнији назив екипе.

− Могу да вам кажем да смо за ову манифестацију променили име, дошли смо на идеју да име буде „Ће буде”, тако да је наше екипа освојила вредну награду на овој манифестацији. Очекивали смо да добијемо неку награду, али да ћемо добити за име нисмо очекивали. Мада смо били аутентични, рекли су нам да до сада нису имали такву екипу, такво име екипе, сви су били одушевљени када су чули име екипе и ми смо заиста срећни што смо добили награду − појаснила је Живица Видановић, председница УГ„Радиност”.

Иначе, поред ове екипе, у суботу је пут Београда ишла и победничка екипа са надметању у Алексинцу, „Домаћице” из Гредетина.

Ове године, на финалном такмичењу у Београду, победила је екипа „Младе наде југа” из Владичиног Хана.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − three =