Za kraj godine velika akcija

Kao što tradcija nalaže, Klub dobrovoljnih davalaca krvi „Humano srce” iz Aleksinca i aleksinački Crveni krst, a u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša organizuju poslednju akciju dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini. Akcija je zakazana za ponedeljak, 27. decembra, u prostorijama Doma kulture.

− Želja nam je da i ovu godinu završimo sa preko 1000 boca krvi skupljenih u Aleksincu kako bi pomogli našim sugrađanima. Mi smo ovom prilikom pozvali naše sarednike iz Kluba davalaca „Železničar”, pozvali smo radnike Doma u Kulini, rudare, a uputili smo poziv i učenicima Gimnazije. Očekujemo da će ovo biti još jedna velika akcija − rekao je Miša Vojinović, predsednik DDK „Humano srce”.

 Organizatori ovih akcija poručuju da svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da u narednom periodu odlažu zbog situacije sa korona virusom. U cilju sprečavanja prenošenja Covid-19 infekcije oni su za davaoce krvi implementirali dodatne mere kako bi obezbedili dovoljne količine bezbedne krvi za transfuzijsko lečenje.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

sixteen + fourteen =