За два дана првак државе у два спорта!

Такмичари Џудо и џиу-џицу клуба НиФ учествовали су протеклог викенда на два престижна такмичења и забележили изузетне резултате.

На Првенству Србије у џиу-џици, које је одржано у суботу у Лозници, такмичари НИФ-а такмичили су се у свим узрасним категоријама и освојили пет златних и шест сребрних медаља. Златом су се окитили и постали нови прваци Србије у својим дисциплинама следећи такмичари и такмичарке: Алекса Спасић (пионири, – 46 кг), Лана Додић (наде, – 57 кг), Никола Петровић (кадети, – 66 кг), Никола Трајковић (сениори, – 85 кг) и Филип Трајковић (јуниори + 94 кг). Сребрна одличја изборили су: Александар Ристић (пионири, – 46 кг), Данијела Јоић (наде, + 57 кг), Александар Богдановић (кадети, + 81 кг), Никола Денић (јуниори, – 62 кг) и Андрија Богдановић (јуниори – 85 и сениори – 85 кг).

Никола Петровић

Дан касније, дакле у недељу, у Новом Сада је одржано државно првенство у самбоу, на коме су представници НИФ-а учествовали у категоријама кадета, јуниора и сенира.

Најсјајније одличје и титулу првака државе освојио је Никола Трајковић (сениори – 88 кг) и тако постигао заиста несвакидашњи резултат: за два дана постао је првак државе у два различита спорта, чиме је на најбољи начин потврдио статус врхунског спортисте који му је доделило Министарство спорта. Сребрном медаљом окитио се Андрија Богдановић (јуниори, – 88 кг), док је Никола Петровић (кадети, – 68 кг) освојио високо пето место.

Никола Трајковић

− Остали такмичари су својим резултатима такође показали да у клубу постоји висок степен континуираног техничког и тактичког рада и да и надаље треба очекивати сјајне резултате − кажу у НИФ-у.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × five =