За децу седишта, за возаче успоривачи саобраћаја

На данашњем заседању Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац одлучено је да 85 дечијих ауто-седишта буде подељено родитељима који су конкурисали по последњем позиву у прошлој години. Према извештају, пристигло је 88 затева, али три су одбачена јер не испуњавају услове конкурса.

У наставку заседања Савета, а након извештаја радне групе са терена, одлучено је да у Корману буду постављена два вертикална успоривача саобраћаја, јер се и поред постављеног саобраћајног огледала на кривини у овом насељу дешавају саобраћајне незгоде. Сличан захтев је пристигао и од становника улица Моравичке и Петра Зеца у граду, али је овде одлучено да се ограничи брзина на 30 километара по часу и да се у Моравичкој улици поставе вибро траке.

Два захтева за постављањем „лежећих полицајаца” у Бовну и Кулини су прослеђена надлежном управљачу пута, јер су то регионалне саобраћајнице и локални Савет није надлежан.

Овом приликом је одлучено да се поново поставе стубићи на стази код Техничке школе, а да се полицији упути захтев да појача контролу и казни доставна возила која се крећу овом стазом. Такође, стубићи ће бити постављени и код апотеке у улици Душана Тривунца, преко пута Дома здравља.

Када је реч о безбедном саобраћају у граду, саобраћајно огледало биће постављено и у Липовачкој улици на раскрсници са Озренском.

Да би се решили проблеми станара зграде у улици Књаза Милоша 114 са непрописним паркирањем и онемогућавања прилаза овој згради, Савет је одлучио да пролаз из улице 7. јули обележи као „противпожарни пут” у коме ће бити забрањено заустављање и паркирање, чиме би се стекли услови да полиција уклони непрописно паркирана возила или постави „канџе” на точкове.

На овом заседању Савета дато је и позитивно мишљење на пројекат саобраћаја и саобраћајне сигнализације на уличној мрежи кроз Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − eight =