За дан општине Ражањ: Председник најавио нову фабрику

Полагањем цвећа на спомен-обележје у Централном парку и одржавањем Свечане седнице Општинског парламента, данас је у Ражњу обележен Дан ослобођења општине у Другом светском рату, 13. октобар. Тим поводом додељене су награде и признања заслужним појединцима и колективима.

Одлуком СО Ражањ за почасног грађанина општине Ражањ, проглашен је проф. др Милован Бојић, директор Института за кардиоваскуларне болести ,,Дедиње”.

Највише признање овдашње локалне самоуправе, плакета општине Ражањ, додељена је Новици Тончеву, министру без портфеља у Влади Републике Србије, задуженом за унапређење развоја недовољно развијених општина и Јавном предузећу ,,Путеви Србије” за изузетан подстицај раста и развој природе и друштва, као и за посебан допринос на афирмацији општине Ражањ.

Председник општине Ражањ, Добрица Стојковић је донео Решење о додели награда колективу и појединцима. Награда општине Ражањ, у виду захвалница, додељена је Националној служби за запошљавање, филијала Ниш за допринос значаја за општину Ражањ, а похвала је овом приликом додељена Николи Стамболићу, ученику четвртог разреда Алексначке гимназије и старијем полазнику Истраживачке станице „Петница”.

Николи, уз признање похвала, додељена је и новчана награда у висини од стотину хиљада динара за постигнуте успехе. Према Општинском правилнику, ученицима који постигну одређене резултате, односно ученицима који на такмичењу из појединих предмета освоје прво место на републичком такмичењу, додељује им се новчана награда.

Овај ученик, из Ражња, на државном такмичењу за ученике средњих школа је освојио прву награду на такмичењу из физике, као и прву награду из математике.

Обраћајући се присутнима, председник општине Ражањ, Добрица Стојковић је најпре говорио о историјату овог краја, а затим је најавио боље економске дане за ову средину. Он је казао да се приводи крају уређење индустријске зоне, где ће следеће године почети изградња погона неке вишенаменске фабрике. Он је још и додао да за изградњу производног погона има обећање од врха државе па и самог председника Александра Вучића.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − 4 =