Лазар трећи у Србији, из Прилепа шест одличја

Такмичари и такмичарке Џудо клуба „Алексинац”, њих седморо, учествовали су минулог викенда на два надметања – на Првенству Србије за млађе сениоре у Београду и на међународном турниру „Прилеп – Град херој” у Прилепу. Алексиначке џудоке оствариле су стопостотни учинак – седам медаља!

Боје клуба на Првенству Србије за млађе сениоре у Београду, после дужег одсуства због бројних повреда, бранио је Лазар Станковић. Иако је још увек кадет, Лазаре је у жестокој конкуренцији успео да избори треће место и бронзано одличје. То је првамедаља за алексиначки клуб са државног првенства у конкуренцији сениора. Кроз тешке мечеве на шампионату Србије Лазара је водио тренер Џудо клуба „Ниш”, Драган Спасић.

А на међународном турниру у Прилепу, у Северној Македонији, алексиначки џудисти, предвођени тренером Бојаном Станковић, имали су шест представника и свако од њих је освојио по једну медаљу, прецизније речено – две сребрне и четири бронзане.

Сребрна одличја изборили су Петар Стоиљковић (мл. дечаци, – 46 кг) и Вук Петровић (ст. дечаци, – 55 кг), док су бронзане медаље припале Лаву Петровићу (мл. дечаци, – 42 кг), Ксенији Павловић (мл. девојчице, – 40 кг), Петри Ристић (ст. девојчице, – 57 кг) и Лазару Стоиљковићу (ст. дечаци, +73 кг).

На турниру је учествовало 320 такмичара из Србије, Грчке, Бугарске, Албаније, Црне Горе и Северне Македоније.

− Организаторима турнира из Џудо клуба „Сеиншин” у Прилепу честитам на одличној организацији и захваљујем на изузетном гостопримству. Честитам и мојим такмичарима јер су на два такмичења освојили  седам медаља − каже Бојана Станковић, тренер ЏК „Алексинац”. − Ово је уједно и прилика да се захвалим тренеру Џудо клуба „Ниш“ Драгану  Спасићу који је на Првенству Србије успешно водио нашег такмичара Лазара Станковића − додаје наша саговорница.

Фотографије: ЏК „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − six =