За Дан општине и реновирана Зелена пијаца

Програмом обележавања 5. јуна, Дана општине Алексинац предвиђен је велики број догађаја који ће се десити у периоду од трећег до петог јуна.

Првог дана, у понедељак, у подне у Галерији 2 Дома културе биће отворена изложба „Алексинац кроз времеˮ коју је приредила Библиотека „Вук Караџићˮ. Истог дана у 18 сати у Завичајном музеју је промоција десетог броја часописа „Караџићˮ, а у 20 часова у великој сали Дома културе алексиначки гимназијалци извешће представу „Када нађем, знаћу шта тражимˮ.

У уторак, 4. јуна, у подне у великој сали Дома културе малишани из предшколске установе „Ланеˮ приказаће своје умеће у наступу названом „Чудна шумаˮ. У истој сали од 20 сати је концерт Градског културно-уметничког друштва „Алексинацˮ. У међувремену, од 19 сати је свечано отварање изложбе слика чланова Удружења ликовних уметника Алексинац (УЛУА).

За среду, 5. јуна, најављено је свечано отварање реконструисане Зелене пијаце у Алексинцу. Овај догађај је планиран за 10 часова. Сат времена касније на платоу испред Дома културе почиње манифестација „Вредне рукеˮ у организацији Удружења грађана „Радиностˮ.

Свечана академија биће у 12 сати у великој сали Дома културе. На вече нас очекују два културна догађаја. Најпре у 20 сати у Дому културе позоришна представа „Тетка од милион долараˮ, у извођењу градског позоришта „Театар 91ˮ, а од 22 сата на Стадиону за мале спортове „Младостˮ концерт групе „Хари Мата Хариˮ.

Организатори су за догађаје на отвореном најавили да услед кише и лошијег времена постоји могућност њиховог премештања у затворени простор, односно у Дом културе.


Пети јун се као дан општине Алексинац слави од 2003. године у знак сећања на 5. јун 1833. године када су ови крајеви такозваних шест нахија припојени Кнежевини Србији. Припајање је уследило након ослобођења од Турака крајем 1832. године и дипломатских активности које су вођене наредних неколико месеци.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 4 =