Za besplatan odlazak u banje prijave do 7. septembra

Prijavljivanje korisnika penzija na konkurs za odlazak na besplatan desetodnevni oporavak u banje i klimatska lečilišta trajaće do ponedeljka, 7. septembra. Pravo učešće na konkursu imaju penzioneri čija penzija ne prelazi iznos od 27.775 dinara, a uz prijavu se podnosi penzijski ček, izjava o tome koju banju podnosilac prijave želi da koristi i medicinska dokumentacija koja nije obavezna.

Radul Stojanović− Da li zbog epidemije korona virusa ili iz ko zna kojih razloga, tek do danas se na konkurs prijavilo 196 kandidata, što je značajno manje nego prethodnih godina. Ove godine o trošku Republičkog fonda penzijsko-invalidskog osiguranja u banje će ići 134 korisnika penzija sa područja aleksinačke opštine, a to je značajno povećanje u odnosu na 2019. godinu, kada je ovu pogodnost iskoristilo 78 penzionera. Prijave primamo praktično još dva dana, u petak i ponedeljak, od 8 do 12 sati − kaže Radul Stojanović, predsednik Udruženja penzionera opštine Aleksinac i dodaje da članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.

Fond plaća pun pansion i troškove terapije u banji, zatim troškove prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda, kao i troškove puta i boravka za pratioce slepih osoba ili deteta koje koristi porodičnu penziju.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

5 × 2 =