Vulin u Aleksincu najavio nastavak pregovora o minimalnoj ceni rada

Boraveći danas u Aleksincu ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin u razgovoru sa novinarima najavio je nastavak pregovora o novoj minimalnoj ceni rada. Vlada, poslodavci i sindikati saglasni su da je vreme da se minimalna cena rada poveća, ali ne i za koliko. Očekuje se da će to biti nešto između zahteva sindikata od 140 dinara po radnom satu i predloga poslodavaca od 124 dinara.

– Svi se slažemo da mora doći do povećanja minimalne cene rada. U kojoj meri, to je već nešto o čemu treba da se dogovore radne grupe, o čemu treba da se donese na prvom mestu ekonomska odluka, pa onda politička i svaka druga. Ja se nadam da ćemo vrlo brzo pred Socio-ekonomski savet izaći sa predlogom, kada naše radne grupe završe i kada na osnovu ekonomskih pokazatelja budemo mogli da kažemo koji su to parametri i kako se izračunava minimalna cena rada, to jest šta je moguće.

Ministar Vulin danas nije izneo svoj i stav Vlade o tome koliko bi trebalo da iznosi minimana cena rada. On je, međutim, napomenuo da se u isto vreme razgovara i sa velikim i značajnim privrednicima o svemu onome što je ovoj vladi važno.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × one =