„Vredne ruke” veran pratilac Dana opštine

Manifestacija „Vredne ruke” koja je ove godine održana po osmi put polako postaje prepoznatljivi deo obeležavanja Dana opštine. Organizator aleksinačko udruženje građana „Radinost” se i ovog puta potrudilo da ugosti slična društva iz nekoliko gradova Srbije, a u pratećim događajima bilo je učesnika i iz susedne Severne Makedonije. Na lepo uređenim štandovima u parku ispred zgrade Trezora posetioci su mogli da vide zanimljive suvenire i rukotvorine izrađene od strane vrednih ruku učesnica. Nekoliko ženskih udruženja iz naše opštine se potrudilo da prezentuje hranu našeg kraja.

Ovu jednodnevnu manifestaciju pratio je i kulturno-umetnički program sa nastupom domaćeg hora „Pevnicaˮ, solistkinje Nataše Nikolić, kao i gostiju iz Skoplja, Smedereva i aleksinačkog Velikog Drenovca. Na platou ispred Doma kulture viđene su folklorne igre koje su izvela kulturno-umetnička društva iz pomenutih mesta.

− Dvadesetčetiri udruženja su se odazvala pozivu, došla, prijavila i svi su bili zadovoljni što se vidimo, što se opet srećemo – kaže Živica Vidanović, predsednica UG „Radinost” uz napomenu da dve godine zbog epidemije ova manifestacija nije održavana.

Ona je ukazala i na još jedan segment manifestacije, a to je modna revija sa etno motivima koja je ovog puta održana sa nešto manjim brojem modela. Razlog je bio opravdan.

− Bila je modna revija u nešto manjem sastavu jer su naše devojke imale matursko ili apsolventsko veče, ali nekoliko modela smo želeli da pokažemo, da vide ova naša udruženja šta sve to naše žene rade – kaže naša sagovornica ponosna na aktivnosti koje udruženje sprovodi kada su u pitanju izrada odevnih predmeta i njihovo prezentovanje širom Srbije, a i u inostranstvu.

Manifestacija je održana u nedelju, 5. juna, nosilac organizacije bilo je Udruženje građana „Radinost”, a pokrovitelj Opština Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

four × 5 =