„Вредне руке” веран пратилац Дана општине

Манифестација „Вредне руке” која је ове године одржана по осми пут полако постаје препознатљиви део обележавања Дана општине. Организатор алексиначко удружење грађана „Радиност” се и овог пута потрудило да угости слична друштва из неколико градова Србије, а у пратећим догађајима било је учесника и из суседне Северне Македоније. На лепо уређеним штандовима у парку испред зграде Трезора посетиоци су могли да виде занимљиве сувенире и рукотворине израђене од стране вредних руку учесница. Неколико женских удружења из наше општине се потрудило да презентује храну нашег краја.

Ову једнодневну манифестацију пратио је и културно-уметнички програм са наступом домаћег хора „Певницаˮ, солисткиње Наташе Николић, као и гостију из Скопља, Смедерева и алексиначког Великог Дреновца. На платоу испред Дома културе виђене су фолклорне игре које су извела културно-уметничка друштва из поменутих места.

− Двадесетчетири удружења су се одазвала позиву, дошла, пријавила и сви су били задовољни што се видимо, што се опет срећемо – каже Живица Видановић, председница УГ „Радиност” уз напомену да две године због епидемије ова манифестација није одржавана.

Она је указала и на још један сегмент манифестације, а то је модна ревија са етно мотивима која је овог пута одржана са нешто мањим бројем модела. Разлог је био оправдан.

− Била је модна ревија у нешто мањем саставу јер су наше девојке имале матурско или апсолвентско вече, али неколико модела смо желели да покажемо, да виде ова наша удружења шта све то наше жене раде – каже наша саговорница поносна на активности које удружење спроводи када су у питању израда одевних предмета и њихово презентовање широм Србије, а и у иностранству.

Манифестација је одржана у недељу, 5. јуна, носилац организације било је Удружење грађана „Радиност”, а покровитељ Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − two =