„Вредне рукеˮ највише заинтересовале госте из иностранства

Представници локалне самоуправе предвођени председником општине Далибором Радичевићем, у пратњи гостију из побратимских општина, пре Свечане академије, обишли су штандове на Манифестацији „Вредне рукеˮ коју организује Удружење грађана из Алексинца. Чланице удружења жена „Етноˮ из Кормана, „Супер женеˮ из Тешице , „Видовданкеˮ из Великог Дреновца, „Етно кутакˮ из Житковца, „Вредне домаћицеˮ из Гредетина, Удружења „Радиностˮ, као и чланови Друштва МНРЛ из Алексинца и представник воденице „Поточараˮ су презентовали гастрономско богатство нашег краја, али и традиционалне рукотворине које су годинама стваране и представљају незаобилазан сегмент наше традиције и наслеђа.

У изјави за наш медиј, у име организатора, председница Удружења грађана „Радиностˮ Живица Видановић манифестацију је оценила као успешном, али је сматрала да на овом скупу, као и раније, треба да учествују и слична друштва и из других општина. Овог пута је ово била општинска смотра, али судећи по најавама организатора за следећи Дан општине биће садржајне „Вредне рукеˮ.

По речима наше саговорнице, гости су се посебно интересовали за рад удружења која су били излагачи.

‒ Посетиоци, нарочито они из иностранства, су били одушевљени оним што су затекли на штандовима. Они су могли да виде различите производе, рукотворине и спремљену традиционалну храну ‒ рекла нам је поред осталог председница Видановић.

Сличног мишљења је био и председник општине Радичевић који је у улози домаћинама правио друштво својим колегама из других општина, међу којима су били представници неколико грчких локалних самоуправа.

‒ То су традиционална јела и традиционални производи, којима репрезентујемо наш крај и по чему смо препознатљиви, пошто је добра храна препознатљива за југ Србије, па и Алексинац ‒ каже први човек Алексинца.

Организатори скупа су за учеснике обезбедили Захвалнице и прикладне медаље као знак захвалности и учешћа на овој традиционалној, успешној и потребној манифестацији нашој средини.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 7 =