Врћеновица надмашила ривале

На Општинском такмичењу Сеоских игра Спортског савеза Србије, које је у суботу одржано у Трњану, учествовале су екипе четири месне заједнице, a такмичари су се надметали у 11 дисиплина.

-Због кише, такмичења у свим дисциплинама, осим бацања камена с рамена, одржана су у фискултурној сали Основне школе „Стојан Живковић Столе“. Утисци су изузетно позитивни и можемо бити задовољни одвијањем такмичења. Екипе су биле прилично уједначене, тако да су пласман одлучивале нијансе- каже за наш портал Бојан Младеновић, председник Спортског савеза општине Алексинац.

У генералном пласману са 32 бода победила је екипа Месне заједнице Врћеновица. Такмичари и такмичарке из овог подјастребачког села били су најбољи у фудбалу, скоку удаљ и трци у џаковима. Они сунаграђени пехаром и лоптама и стекли су право да представљају општину на регионалном такмичењу које ће другог викенда у августу бити одржано на територији наше општине.

На друго место пласирала се екипа домаћина, Месне заједице Трњане, са 29 бодова. Они су тријумфовали у бацању камена с рамена, народном рвању и на полигону спретности.
Са 28 бодова, треће место припало је представницима Месне заједице Мозгово. Када је реч о појединачним дисциплинама, ова екипа је победила у надвлачењу штапа, надвлачењу конопца и обарању руку.

Четврто место освојила је екипа Алексиначког Рудника са 27 бодова. Рудничани су били најбољи у одбојци и шаху.

И ове, као и прошле године, Општинско такмичење организовао је Спортски савез Алексинац у сарадњи са Спортским савезом Србије који ће победника финалног такмичења наградити изградњом спортског терена.

Сутра Мали сајам спорта

Како нас је обавестио председник ССОА Бојан Младеновић, сутра ће се, оквиру обележавања 5. јуна – Данаопштине, у Улици књаза Милоша, одржати Мали сајам спорта.

Спортски савез упутио је позив клубовима, спортским организацијама и савезима да узму учешће на овој традиционалној манифестацији и прикажу део својих активности.

Манифестација се организује у сарадњи са Општином Алексинац, Спортским савезом Србије и Министарством спорта, а почетак је у 12 сати.

Фотографије: Алпрес и Спортски савез општине

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − eight =