Vožd Karađorđe Aleksinac

„Vožd“ ispred svih

Opštinsko takmičenje učenika osnovnih škola u rukometu održano je juče u Hali sportova. U kategoriji devojčica trijumfovala je ekipa škole „Sveti Sava“ koja je u finalu sa 1:0 pobedila tim trnjanske osmoletke „Stojan Živković Stole“. U meču za treće mesto  rukometašice aleksinačke škole „Vožd Karađorđe“ sa 5:1 pobedile su svoje vršnjakinje iz škole „Jovan Jovanović Zmaj“ sa Aleksinačkog Rudnika. OŠ Vožd Karađorđe
Kada je reč o nadmetanju dečaka, ovoga puta najbolji su rukometaši „Vožda Karađorđa“. Oni su u finalu sa 7:1 savladali ekipu škole „Aca Sinadinović“ iz Loćike. Pre toga,  u polufinalu Loćičani su za nijansu bili bolji od tima aleksinačke osmoletke „Ljupče Nikolić“ – 3:2. U takmičenju su učestvovali predstavnici još tri škole – „Vuk Karadžić“ iz Žitkovca, „Stojan Živković Stole“ iz Trnjana i „Sveti Sava“ iz Subotinca.
Ekipe koje su osvojile prvo, drugo i treće mesto nagrađene su peharima, a članovi ekipa darovani su medaljama. Pobednici takmičenja u obe kategorije overili su „vizu“ za regionalno nadmetanje koje će krajem aprila biti održano u Nišu ili možda u našem gradu.
Šta su pokazala takmičenja školaraca u rukometu?
Pre svega, da na sreću, ipak ima mladih i talentovanih devojčica i dečaka koji vole i razumeju ovaj atraktivni sport. Sada su na potezu čelnici i stručni timovi ovdašnjeg muškog i ženskog rukometnog kluba koji bi trebalo da animiraju mlade talente i uključe ih u trenažni proces.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × two =