Uskršnja čarolija Učiteljskog društva Aleksinac

Učiteljsko društvo Aleksinac je i ove godine, kao i prethodnih, organizovalo manifestaciju „Vaskršnja čarolija“.

– U sklopu ove manifestacije pre dve nedelje raspisan je konkurs za likovne radove i multimediju, a učenici svih škola sa teritorije opštine Aleksinac su učestvovali na ovom konkursu, kaže učiteljica Nataša Bogdanović.

Prvo mesto u kategoriji likovnog rada za mlađi uzrast pripalo je Mihajlu Asanoviću, učeniku drugog razreda OŠ „Aca Sinadinović“ iz Loćike, a za stariji uzrast Nataliji Denčev, učenici četvrtog razreda OŠ „Ljupče Nikolić“ Aleksinac. U kategoriji multimedija najbolje su se pokazali Aleksa Milić, Ana Ilić i Martina Špiček, učenici OŠ „Vuk Karadzić“ iz Žitkovca.Najboljim učesnicima konkursa su danas deljene nagrade. uskrsnja carolija izlozba

Pre podele priznanja održana je prodajna izložba učeničkih radova, Uskršnjih dekoracija, na platou ispred Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu. Tokom trajanja izložbe održana je i radionica u Domu omladine, koji se nalazi u sastavu Centra za kulturu i umetnost.

– Prodajna izložba je humanitarnog karaktera, a zarađeni novac biće usmeren nekoj od škola učesnica, objašnjava učiteljica Nataša Bogdanović.

Nakon izložbe i radionice usledila je besplatna predstava za osnovce „Sedam Snežana i jedan patuljak“ koju su pripremili učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa Aleksinačkog Rudnika uz pomoć učiteljice Violete Đorđević.uskrsnja carolija predstava

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 9 =