Vozači oprezno kod crkve, promenjeno pravo prvenstva

Rutinska vožnja i stvorene navike o pravu prvenstva na pojedinim raskrsnicama ovih dana bi mogli da aleksinačke vozače dovedu u neprijatnu situaciju. I ovako nam kultura vožnje, barem kada se nađemo na ovom području, nije jača strana pa dodatne promene mogu da prođu neopaženo. Jedan od takvih slučajeva je i u Ulici Tihomira Đorđevića gde je nedavno postavljen znak stop i tako je ovaj pravac izgubio prioritet u odnosu na državni put iz pravca Sokobanje, odnosno banjskog druma.

Zato je neophodno, ako idete iz grada u pravcu hale, da kod crkve stanete i propustite vozila koja se kreću državnim putem Sokobanja-Prokuplje, a on je kroz Aleksinac pored Sportske hale i nastavlja se na stari auto-put. Bila bi još vidljivija ova promena da osim vertikalne signalizacije, znak stop, ima i horizontalne, puna zaustavna linija. Ovako ostaje vozačima da se naviknu na ovakav režim saobraćaja, a to im verovatno neće biti teško, jer i u nekim ranijim periodima prvenstvo prolaza su imala vozila koja dolaze sa banjskog druma.

5 komentara

  1. Ta BUDALA koja propisuje saobracajne znake po gradu da poseti ustanovu prema Nisu, jer je krajnje nesposobna da na adekvatan nacin regulise tok saobracaja kroz Aleksinac. Od skole Ljupce Nikolic prema Sportskoj hali u duzini manjoj od 100m stoji preko 10 razlicitih znakova, koji samo moze da zbune vozace…
    Strasno kako nepismeni idioti sprovode zakon i regulative…

  2. Vala je strucnjak taj sto postavlja saobracajne znake. Stavio je znak prestanak zone skola tik pored ulaznih vtata tehnicke skole .

  3. Dal ste realni? Na svaka 3 meseca negde promenite ili okrenete znakove. Jel to neko u kancelariji nema posla pa onda zaje**** narod?

  4. A sta cemo sa ovim retardima koji se parkiraju u ovom prostoru tacno na ulazu u skolu (prva slika)? Poserem im se na diplome, rade u skoli a osnovnu kulturu nemaju. Ali policija ih ne kaznjava za to pa ih bole brige. Sto se tice puta, ovaj deo je i onako skroz raskopan i unisten tako da sa svake strane treba da bude znak stop pa da se ljudi, dok cekaju, zapitaju gde mi to uopste zivimo. Jedini dobar znak je ovaj plavi, za -> Beograd, pa na dalje, preko granice, STO DALJE odavde!

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 + two =