Возачи, ако путујете у Ниш, пажљиво и строго по прописима

Возачи, који намеравају ових дана да се својим возилом крећу на подручју града Ниша, требало би да буду посебно пажљиви и да обрате пажњу на ограничење брзине и на остале саобраћајне знакове. Пре свега, због сопствене безбедности и безбедности учесника у саобраћају, а затим и због казнених мера које ће их тешко заобићи овог пута, ако су се огрешили о прописима. Наравно, ни на памет им не сме пасти да возе под дејством алкохола.

Према саопштењу Полицијске управе Ниш, које је достављено медијима, припадници Министарства унутрашњих послова Управе саобраћајне полиције, након одлуке министра Александра Вулина да се спроведе појачана контрола саобраћаја на територији Ниша, током јучерашњег дана открили су и процесуирали 101 саобраћајни прекршај, сачинили 83 прекршајна налога, а поднеће 18 захтева за прекршајни поступак.

Од укупног броја прекршаја Управа је посебно у саопштењу издвојила два случаја „невероватног” понашања возача: измерену брзина кретања возила од 146,9 km/h на делу пута где је ограничење 50 km/h, a oткривен је и прекршај управљања возилом под дејством алкохола од 2,18 промила. Наведени прекршаји, напомиње се у достављеном саопштењу нашој редакцији, представљају насилничку вожњу и возачи ће бити одведени код дежурног судије и процесуирани у скраћеном поступку.

Полиција апелује на возаче да се понашају одговорно, да поштују саобраћајна правила и прописе и тако сачувају себе и друге учеснике у саобраћају, стоји на крају данашњег саопштења Полицијске управе у Нишу.

Насловна фотографија: Илустрација (фото: Зорана Јевтић)

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − 1 =