Zoran Živković

Vozač „Zida smrti“, pekar, moler i svetski putnik

Džon Travolta Gornje Suhotno Poznato je da život piše romane, ali nije retkost da od života ispadne drama, odnosno tragedija. Ili, najčešće, tragikomedija. Jednu takvu ispisao je čoveku prepoznatljivom po legendarnom nadimku „Džon Travolta“, mada to nipošto nije i jedini nadimak koji ga krasi. Čovek koji je karijeru počeo vožnjom u „Zidu smrti“, proputovao pola sveta, uključujući Ameriku i sam Njujork, kada je to bilo teže ostvariti čak nego što je i danas, a sada preživljava od kopanja po kontejnerima i milostinje malobrojnih prijatelja…
Džon Travolta je u najranijoj mladosti imao sijaset drugih nadimaka. Ipak, najpoznatiji je bio „Krokodil!” Valjda zbog svoje konstitucije? Neuhranjeno, dugačko dete, na tankim nožicama, pomalo pogrbljeno i posve bledog, nezdravog tena, potpuno je odudaralo od svojih vršnjaka.
Desetak godina kasnije „klipeta” je dorastao za vojsku. Nije baš bio elitni armijski reprezent, ali nekako je odslužio osamnaest meseci obaveznog roka. Iz vojske, međutim, u selo se vratio naočit momak, promenjenog fizičkog izgleda, ali i sa sasvim drugačijim navikama.

Ceo tekst Miodraga Tasića možete pročitati u novom broju AL novina!
https://alpress.rs/files/Al%20novine.pdf

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + seven =