Veće Opštine Aleksinac

Raspisan konkurs za načelnika

Opštinsko veće opštine Aleksinac na današnjoj sednici donelo je odluku о oglašavanju javnog konkursa za načelnika opštinske uprave. Ovim dokumentom precizirani su opšti i posebni uslovi koje treba da ispunjavaju kandidati za načelničko mesto i određeni su rokovi trajanja konkursa, način i vreme izbora budućeg prvog čoveka Opštinske uprave. Trenutno je na mestu načelnika diplomirani pravnik Dejan Milošević, čiji se četvorogodišnji mandat uskoro završava. Komisija, koja će sprovoditi radnje u vezi sa konkursom, imenovana je na poslednjem zasedanju opštinske vlade.

U nastavku današnje sednice jednoglasno su prihvaćeni tromesečni izveštaji javnih preduzeća i to Preduzeća za puteve i stambeno komunalnu delatnost, JKP „Vodovod i kanalizacija” i JKP „Komunalne usluge”. Kako stoji u izveštajima ovih preduzeća, u proteklom periodu ona su poslovala u okviru planiranih aktivnosti i u stabilnoj zoni poslovanja. Ova preduzeća su prihodovala od 70 do 80% planiranih sredstava, ali su i troškovi bili manji od planiranih, pa su rezultati poslovanja uglavnom pozitivni.

Nakon ovih tačaka, do kraja sednice prihvaćena su vansudska poravnanja sa građanima koje su ujeli psi lutalice. Iako je prvobitno bilo planirano sedam tačaka dnevnog reda koje su posvećene ovoj temi, nakon dopune dnevnog reda, većnici su dali saglasnost na deset vansudskih poravnanja. Kako su prihvaćena sva poravnanja, iz opštinskog budžeta samo ovom prilikom biće izdvojeno 380 hiljada dinara za oštećene građane.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 11 =