Uspeh Vakupčana u Svrljigu

U sklopu tradicionalne „Belmužijade“, koje je održana od 4. do 6. avgusta u Svrljigu, i ove godine nije izostalo nadmetanje u nadvlačenju konopca, na kome su učestvovali i predstavnici Mesne zajednice Vakup.

Belmužijada
Finalisti 

˗  U konkurenciji 32 ekipe, naši takmičari, kao i prošle godine, osvojili su visoko drugo mesto. Osvojili smo pehar i srebrne medalje i vrlo smo zadovolji postignutim rezultatom, jer je konkurencija bila izuzetno jaka ˗  kaže Radomir Stevanović, predsednik Mesne zajednice u Vakupu.
˗  U finalu smo izgubili od naših starih znanaca, ekipe Mesne zajednice Plužine, sa kojom smo često bili rivali i u finalu Olimpijskih seoskih igara Srbije i na „Belmužijadi”. Njihovi takmičari su u proseku teški 150 kilograma, a naši oko 120 kilograma. Naravno, kao i u drugim sportovima, i u nadvlačenju konopca postoje male tajne. U konkretnom slučaju prevladala je tehnika, mada ne treba gubiti iz vida da su naši rivali i stariji, ali i fizički jači. Bez obzira na poraz, lepo smo se družili i pozvali ih da budu naš dragi gosti tokom manifestacije „Najbolji kotlić Vakupa” koja će biti održana u nedelju, 13. avgusta ˗   veli Stevanović.

Inače, ekipa Vakupa u nadvlačenju konopca kvalifikovala se za republičko finale OSIS-a, 16. septembra u Banji kod Aranđelovca.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + eleven =