Волонтирањем до лиценце

Предшколска установа „Лане” позива све заинтересоване васпитаче који су завршили школу за образовање васпитача предшколских установа, вишу, високу, специјалистичке или мастер студије за васпитаче да се јаве управи установе ради стажирања.

Приправник-стажиста обавља приправнички стаж, савладава програм за увођење у посао и полагање испита за лиценцу.

− Приправник стажиста закључује уговор са предшколском установом о стручном усавршавању које траје годину дана и да напоменем да је то без новчане надокнаде, а након тога установа има обавезу да пријави кандидата за полагање испита за лиценцу Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Овим уговором приправник стажиста не заснива радни однос, што је такође битно да се каже − објашњава Виолета Поповић, директорка ПУ „Лане”.

У овој радној години предшколска установа користи 27 објеката и то 5 у граду и 22 на селу, а што се тиче волонтирања васпитачи могу да волонтирају како у граду и целодневном боравку, тако и у сеоским групама. Укупно има 50 група и то 19 васпитних група целодневног боравка, 22 групе припремно предшколског програма где деца бораве четири сата дневно и две групе играонице где деца такође бораве четири сата дневно.

− Што се тиче броја волонтера, ми не правимо неко ограничење. Једноставно потписујемо уговоре са скоро свим заинтересованим лицима, сем ако се јави на пример за једно село два кандидата па онда један кандидат буде у једној радној години, а други буде у другој радној години. Иначе излазимо у сусрет свим заинтересованим лицима − додаје директорка Поповић

Интересовање претходних година за стажирање је било доста велико и много васпитача је обавило стаж у овој установи.

−Морам да напоменем да је ова година специфична што се тиче обављања праксе студената. Због епидемије корона вируса студенти тренутно, биће скоро већ годину дана, не обављају праксу у нашој установи. Ово им је добра прилика за стицање практичних знања у нашој установи након завршених студија, а уједно и да се упознају са применом нових основа програма по којима је наша установа почела да ради од радне 2019/20. године − завршава директора Поповић.

Сви заинтересовани васпитачи могу да се јаве на телефон установе 018/4804-949 и 4804-827, а такође могу да контактирају ову установу путем мејл адресе lanealeksinac@mts.rs

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − six =