Влада велико интересовање за „Воденицу”

За мање од десет дана, по 58. пут, биће одржана Манифестација „На Морави воденица стара”. Како традиција налаже, у оквиру ове манифестације одржава се и такмичење певача аматера.

Тим поводом отворен је конкурс за све оне који желе да се опробају у певачком умећу. Право учешћа имају сви кандидати старији од 18 година, изузетно 16 година, који се за аудицију пријаве у последњој седмици пред такмичење које ће се одржати 14. јула, да је све спремно за ово надметање, потврдила нам је Лидија Ракоњац, једна од организатора манифестације.

− Апсолутно смо спремни да одржимо још једну манифестацију „На Морави воденица стара” 14. јула ове године. Певача на нашу велику срећу, пријављених аматера има и пре него што је званично изашао конкурс. Било је, и владало је велико интересовање. У последњој недељи пред саму манифестацију очекује се и највећи прилив пријава − каже Ракоњац.

Иначе, кандидат је обавезан да у пријави наведе две песме, од којих ће једна бити споријег ритма, а обе песме морају да припадају кругу српских изворних или народних песама, или песама компонованих у том духу. Одлуком жирија, највише десет најуспешнијих кандидата аудиције такмичиће се на финалној вечери Фестивала. Стручни жири на такмичарској вечери рангира три најбоља кандидата који ће добити новчане награде, а и публика ће имати прилику да гласа за свог фаворита.

Пријављивање се врши преко email vodenica@ckualeksinac.rs, на број телефона 064/81-15-054 или лично код организатора у просторијама Дома културе најкасније до 12 сати 14. јула 2023. године.

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Архива Алпрес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + 1 =