Објављен рани јавни увид за регулацију општинских путева

Општинска управа општине Алексинац – Одељење за урбанизам и имовицнско правне послове, организује рани јавни увид у План детаљне регулације дефинисања регулационе ширине Општинских путева на територији општине Алексинац, а ради упознавања јавности (правних и физичких лица) са општим циљевима и сврхом израде плана и могућим решењима за развој просторне целине.

Предмет раног јавног увида је Елаборат за План детаљне регулације дефинисања регулационе ширине Општинских путева ОП2, ОП3, ОП4, ОП5, ОП7, ОП8, ОП10, ОП21 и ОП24 на територији општине Алексинац који садржи текстуални и графички део, а циљ израде Плана је дефинисање регулационе ширине општинских путева на основу физичког стања, издвајање површина јавне намене како би се омогућило покретање јавног интереса – експропијације земљишта у циљу добијања парцеле и озакоњења линијских инфрастуктурних објеката. 

Делови наведених општинских путева физичким стањем на терену заузимају приватне парцеле, па чак и немају своју парцелу и док се иста кроз План не издвоји као ПЈН-површина јавне намене и утврди јавни интерес у корист општине Алксинац они не могу добити дозволу за изградњу, реконструкцију и санацију.

Рани јавни увид се организује у трајању од 15 дана, почев од данас па до 20. јула у просторијама Општинске управе општине Алексинац, канцеларија бр. 18, сваког радног дана од 8.00 до 12.00 часова.

По завршеном раном јавном увиду Општинска управа општине Алексинац – Одељење за урбанизам и имовицнско правне послове, Одсек за урбанизам, саобраћај, стамбено комуналну делатност и заштиту животне средине,  као  носилац израде плана припрема извештај о обављеном раном јавном увиду, који усваја комисија Комисије за планове.

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Општина Алексинац).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − nine =