Витезови на „Змајевој недељиˮ очекујући Дан школе

У Основној школи „Јован Јовановић Змај” на Алексиначком Руднику у току је „Змајева недељаˮ ‒ седмица пуна ученичких активности, а време када се обележава Дан школе. Данас су ђаци и просветни радници дочарали културу средњег века.

Посетиоци су данас у подне имали прилику да на платоу испред школе погледају јединствену поставку средњевековних реквизита и буду учесници радионица за израду грнчарије, израду застава и грбова и лепог писања гушчијим пером.

Уз то, могли су да посете изложбе средњевековних градова, рукотворине ученика, да пробају традиционална јела, уживају у мелодији средњевековних трубадура и диве се костимима који су узети од Градског позоришта „Театар 91” и Удружења „Змајевих витезова” из Крушевца.

‒ Ово је заиста било дивно искуство, било је интересантно дружити се и са децом, родитељима и наставницима и наравно уживали смо сви у звуцима, бојама и укусима средњег века. Велику завхалност дугујемо организаторима, наставницама Сузани Ристић  и Јасмини Марковић, а наравно и сарадницима Театру 91, Љубиши Милошевићу, Горици Голубовић, Слађани Патрногић, Александри Павловић, Весни Димитријевић, Ивани Адамовић и Марији Раденковић ‒ каже наставница Марија Петровић, једна од организатора данашњег окупљања.

„Змајеву недељуˮ, која траје од 16. до 20. маја, отворила је наставница ликовне културе Александра Павловић и то интересантном радионицом сликања вином и кафом. Уторак је био осмишљен као тематски дан посвећен великану дечије поезије Јовану Јовановићу –  Змају.

Сутра је спортски дан, а у петак Дан школе и свечана академија са темом „Живот као на филму”.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − three =