Више начина да се пријави квар на јавној расвети

На званичној фејсбук страници Општине Алексинац данас су још једном грађани позвани да пријаве проблеме у функционисање јавне расвете. У истој објави се каже да кварови  могу лично да се пријаве на писарници општине Алексинац сваког радног дана у времену од 7 до 15 часова, или слањем СМС поруке на број телефона 060/418-22-47.

Суграђанима је на располагању још једна могућност. А то је електронским путем, слањем попуњеног обрасца на адресу rasveta@aleksinac.org. Образац који се попуњава је функционалан и може да се преузме на званичном општинском сајту, кликом овде.

Како смо раније већ објавили, послове на одржавању уличне расвете у граду и селима од маја месеца преузело је Јавно комунално предузеће „Комуналне услугеˮ, које је набавило неопходну опрему и репроматеријал.

Тада смо напоменули да грађани могу да изврше пријаву кварова преко својих председника месних заједница. Исто то могу да ураде и ако дођу, на портирницу на самом улазу у зграду Општине. Узеће Пријаву за потребне интервенције на одржавању уличне расвете на којој ће да упишу основне податке. Образац је направљен тако да само треба да упишу место интервенције, насеље, ближе да одреде локацију и да дају податке ко је подносилац пријаве, у случају да на лицу места треба с њима да се контактира, ради лакшег лоцирања места квара.

Ако се узме данас објављена информација на фејсбук страници Општине Алексинац и оно што смо писали у претходном периоду на овом сајту, стиче се утисак  да се општинска администрација потрудила да пријављивање и поправка јавне расвете буде олакшана и ефикасна, а на грађанима је да то коректно и одговорно користе, без евентуалних злоупотреба.

Какви су резултати на терену, пошто је тренутно због годишњих одмора град полупразан, покушаћемо да сумирамо у другој половини августа. Све у циљу да јесен буде „плодоноснија” када су у питању интереси.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − nine =