Ускоро Савет за понашање локалних политичара

Општинско веће општине Алексинац је у делокругу свог одлучивања на данашњој седници усвојило више докумената који ће омогућити доделу дечијих седишта, субвенционисање активности у вези  енергетске ефикасности и исплату надокнаде оштећеним грађанима због уједа паса.

Већници су усвојили Решење о додели 50 дечијих ауто-седишта. Ова опрема биће уручена подносиоцима пријава, који су испунили критеријуме на првом овогодишњем позиву који је спровео Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац.

Веће се сагласило и са изменом Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Предшколској установи „Лане” којим се број васпитача повећава за једног упосленог, па ће их у овој установи бити 49 лица. Разлог је поновно активирање предшколске групе у једном селу.

Усвајањем Правилника о спровођењу мера смањења загађења ваздуха на територији општине Алексинац пореклом из индивидуалних извора  омогућиће расписивање јавних позива за субвенционисање мера вредних четири милиона.  Финансираће се набавка уређаја за грејање на еколошки прихватљиве енергенте. То су уређаји на пелет, гас, електричну енергију и топлотне пумпе.

Већници  су се сагласили и са закључивањем вансудског поравнања са грађанима који су претрпели штете од уједа паса луталица. Ради се о пет особа из Алексинца, Житковца, Прћиловице и Моравца. Двоје њих добиће по 43.000 динара, а појединачна одштета за три особе износиће по 33.000 динара. Укупно овог пута уједи паса луталица олакшаће општински буџет за 185.000 динара.

Општинска влада је усвојила методологију за избор кандидата за чланове Савета за праћење примене Етичког кодекса функционера локалне самоуправе. Њоме се уређује начин  и поступак кандидовања, рангирање и избор  кандидата за поменуто тело. За једно од тих места може бити предложена особа  са пребивалиштем на територији наше општине и која има подршку одређеног удружења или  пет грађана. За избор Савета биће расписан петнаестодневни конкурс.

Општинско веће је на данашњој седници потврдило и неколико одлука које је због хитности усвојило не телефонској седници.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − three =