Savet za saobraćaj

Безбедност деце доминантна тема данашњег заседања Савета

Прихватањем захтева Основне школе „Вук Караџић” из Житковца за уређењем преосталог дела зоне школе почело је данашње заседање Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац. У наставку заседања Савет је одлучио да се у Житковцу замене дотрајали саобраћајни знакови, а на захтев тамошње Месне заједнице да се на раскрсници улица Ратка Јовића и Драгољуба Аврамовића постави огледало донет је закључак да на терен изађе комисија која ће проценити оправданост захтева.

Након данашњег заседања, Месна заједница Стублина добиће нови знак са називом насеља на улазу у село, а када је реч о захтеву родитеља да се поставе три успоривача брзине (лежећи полицајци) око Основне школе „Љупче Николић” у Алексинцу, он је делимично решен. Успоривач брзине у улици Леле Поповић је предвиђен по пројекту и чека се сагласност ресорног министарства, тако да је његово постављање извесно кроз петнаестак дана, док постављање једног лежећег полицајца у улици Тихомира Ђорђевића није по пројекту и нема основа. Међутим, како је тај део небезбедан за кретање ученика, комисија ће изаћи на терен и дати мишљење да ли треба допунити постојећи пројекат.

Након дневног реда, чланови Савета су под тачком разно одлучили да покрену Јавну набавку за бицикле и флуоресцентне прслуке, како би могли да их поделе од 1. септембра, када малишани пођу у школу и Савет крене са својим редовним активностима.

На крају је донета одлука о термину уручења двадесетак дечијих ауто-седишта родитљима. Подела ће бити уприличена средином наредне седмице, док ће обука о постављању истих бити накнадно организована.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + 7 =