Aleksinac

Вирус корона: Више заражених, домови под контролом

Подаци објављени данас на званичном сајту ресорног министарства КОВИД-19 потврђују најављена очекивања да ће и наредних дана расти број Алексинчана код којих је потврђено присуство вируса корона. То је и разумљиво пошто пристижу резултати узоркованих грађана и радника и штићеника неколико колективних центара у самом граду и околини, домова за стара и одрасла лица.

Од претходне објаве до данас повећан је број инфицираних за 12 лица, па их је сада званично са територије општине Алексинац 134. И у окружењу има новоинфицираних па их је у суседном Нишу до сада 971, у Крушевцу 164, Ражњу 12, Сокобањи 24, Мерошини 47, Прокупљу 99 и Сврљигу 24.

Нишки епидемиолог Бранислав Тиодоровић је потврдио да је 12 пацијената из алексиначког Геронтолошког центра „Јеленац” на лечењу у новој ковид болници у Сокобањи, а да је у истуреном одељењу овог дома у Тешици ноћас откривено двоје позитивних.

Dr Branimir Tiodorović
Епидемиолог Тиодоровић потврдио да је 12 пацијената из алексиначког “Јеленца” на лечењу у ковид болници у Сокобањи

‒ Завод за рехабилитацију плућних обољења је претворен у ковид болницу и то је добро урађено. Међутим, тамо нам долазе сад и рудари из Рудника ‘Соко’ који су позитивни. Иако је то лака клиничка слика, ми их смештамо да буду под контролом. Тако да се то реализује на један сасвим организован начин. Обезбедили смо да Сокобања има и инфектолога, да има потребне лекаре за ову ствар ‒ додаје Тиодоровић.

Шеф Кризног штаба за Нишавски и Топлички округ Бранислав Недимовић је стање у кулинском дому оценио као „потпуно мирно”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =