Вирус корона у Алексинцу: Није забрињавајуће, али ни безазлено

Епидемиолошка ситуација на подручју општине Алексинац за сада није алармантна, иако има оболелих грађана од КОВИД 19, односно позитивних на вирус корона. Према нашим сазнањима од најодговорнијих у алексиначкој локалној самоуправи, забележени су нови случајеви заражавања али број особа за сада није толико велики да би требало предузети неке од хитних мера. Према најавама првог човека Штаба за ванредне ситуације у општини Алексинац Ненада Станковића, до краја седмице биће одржана седница на којој ће бити речи и о новонасталој ситуацији.

Наши поуздани извори кажу да се тестирање на присуство вируса обавља сваког другог дана и, у просеку, њих четири до пет буду позитивни. Пошто се знатно већи број грађана тестира, стиче се лажна слика да је број заражених већи од ових четири, пет на два дана.

Неке локалне самоуправе у Србији увеле су ванредну ситуацију предузевши одговарајуће мере. У Алексинцу за сада нема потребе за тим, али и даље остаје на снази препорука о ношењу маски у затвореном простору и држање физичке, односн социјалне дистанце.

2 коментара

  1. 4 do 5 u 2 dana, znači da je 2 do 3 dnevno. Nije baš da ne treba da brinemo, ako uzmemo u obzir broj stanovnika. To bi, u istom odnosu, bilo kao da u Beogradu ima 200 do 300 pozitivnih dnevno. Ne zaboravimo da su u Beogradu na 80 počele neke mere ograničavanja i zabrana. Donosioci odluka u opštini, bi trebalo odgovorno i bez partijskih stega, sa primarnom ciljem čuvanja zdravlja stanovništva, da realno i na vreme sagledaju trenutnu situaciju, i da nam se ne desi “Novi Pazar”, “Tutin”, “Kragujevac”,”Vranje”……

  2. Kad ćete početi da objavljujete podatke o broju zaraženih na dnevnom nivou u opštini Aleksinac kad predsednik kriznog štaba ne nalazi za shodno da o tome obaveštava građane.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 4 =