Vesti o epidemiji koje volimo da čujemo

Epidemijska situacija na području opštine Aleksinac je sve bolja. Već dva dana nema evidentiranih novoobolelih od Kovida 19. Juče je testirano 46 osoba i nijedna nije bila pozitivna na korona virus. Prvog dana vikenda testirano je 60 osoba od kojih su dve zaražene koronom, a drugog, u nedelju, od 28 pacijenata sa simptomima koji su slični oboljevanju od ovog virusa nijedan nije bio pozitivan.

Prošle sedmice i petak je bio bez novoobolelih, dok je u ostalim danima bila po jedna, najčešće dva, a retko tri evidentirane osobe sa prisustvom virusa korona.

Da je sve manje obolelih od Kovida 19 potvrdio nam je i epidemiolog dr Rodoljub Živadinović.

‒ Na teritoriji opštine Aleksinac već duži vremenski period imamo jako mali broj pozitivnih na koronu. Jednocifrene su brojke već par meseci. Kovid ambulanta još uvek ima veliki broj pacijenata, ne onoliki kao ranije, ali u odnosu na broj pozitivnih veliki. Razlog tome je što postoji brojna druga patologija koja ima slične simptome, da li je to temperatura ili nešto drugo od simptoma koje daje i korona.I onda lekari moraju to da sagledaju adekvatno. Ako posumnjaju da je korona da urade testiranje, pa je i broj pozitivnih na testiranju jako mali procenat u odnosu na nekadašnji period ‒ kaže ovaj epidemiolog, uz konstataciju da što se tiče korone nemamo problem.

On još kaže da ima problema sa nekim drugim bolestima i da je značajan broj pregleda, odnosno broj sumnjivih na koronu, ali to je daleko od onog broja koji je nekada bio.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

11 + five =