Вести о епидемији које волимо да чујемо

Епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац је све боља. Већ два дана нема евидентираних новооболелих од Ковида 19. Јуче је тестирано 46 особа и ниједна није била позитивна на корона вирус. Првог дана викенда тестирано је 60 особа од којих су две заражене короном, а другог, у недељу, од 28 пацијената са симптомима који су слични обољевању од овог вируса ниједан није био позитиван.

Прошле седмице и петак је био без новооболелих, док је у осталим данима била по једна, најчешће два, а ретко три евидентиране особе са присуством вируса корона.

Да је све мање оболелих од Ковида 19 потврдио нам је и епидемиолог др Родољуб Живадиновић.

‒ На територији општине Алексинац већ дужи временски период имамо јако мали број позитивних на корону. Једноцифрене су бројке већ пар месеци. Ковид амбуланта још увек има велики број пацијената, не онолики као раније, али у односу на број позитивних велики. Разлог томе је што постоји бројна друга патологија која има сличне симптоме, да ли је то температура или нешто друго од симптома које даје и корона.И онда лекари морају то да сагледају адекватно. Ако посумњају да је корона да ураде тестирање, па је и број позитивних на тестирању јако мали проценат у односу на некадашњи период ‒ каже овај епидемиолог, уз констатацију да што се тиче короне немамо проблем.

Он још каже да има проблема са неким другим болестима и да је значајан број прегледа, односно број сумњивих на корону, али то је далеко од оног броја који је некада био.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − nine =