Вељку и Лаву најсјајнија одличја

У организацији Џудо клуба „Шогунˮ, у Нишу је одржан Међународни турнир „Младост Европеˮ, на коме су такмичари Џудо клуба „Алексинацˮ заблистали у пуном сјају. Предвођени тренером Бојаном Станковић, млади алексиначки џудисти освојили су седам медаља – две златне, две сребрне и три бронзане, као и три пета места.

На највиши степеник победничког постоља попели су се Вељко Манојловић (мл. дечаци, – 50 кг) и Лав Петровић (ст. дечаци, -55 кг). Они су освојили прва места и најсјајнија одличја. Друга места и сребрне медаље избориле су Дуња Русимовић (ст. полетарке, + 43 кг) и Дуња Ивковић (мл. девојчице, – 48 кг), док су трећа места и бронзу освојили Ксенија Павловић (ст. девојчице, – 52 кг), Лав Илчић (ст. дечаци, – 46 кг) и Петар Стоиљковић (ст. дечаци, – 50 кг). Пета места у својим категоријама освојили су Дуња Драгићевић, Василије Миленковић и Митра Миливојевић.

На турниру је учествовало 330 такмичара из Србије, Северне Македоније и Бугарске.

И наредне суботе Алексинчани ће бити у Нишу, овога пута на 23. Међународном турниру „Ненад Цветковић Цвелеˮ. Организатор турнира, Џудо клуб „Нишˮ, најавио је да ће, осим џудиста из Србије, на турниру учествовати и представници Северене Македоније, Грчке, Бугарске, Румуније, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Фотографије: ЏК „Алексинацˮ

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 6 =