Велиновић на челу ОФК Напретка

На ванредној Скупштини ОФК Напретка 1929, чланови овог органа прихватили су оставку досадашњег председника Братислава Живића и изабрали ново руководство клуба.

Тиме су практично окончане привремене мере о којима је пре преласка на дневни ред говорио председник Фудбалског савеза општине Алексинац, Милан Јовановић. Он је подсетио да је, на захтев досадашњег председника клуба, Одбор за хитна питања Фудбалског савеза општине 2. августа ове године донео одлуку о увођењу привремених мера, због, како је тада речено, нарушених међусобних односа у клубу и неодржавања седница Управног одбора у дужем временском периоду и у складу са оваквом одлуком именовао трочлани Привремени орган. Увођењем привремених мера, Привремени орган је преузео сва овлашћења Скупштине, заступника и Управног одбора клуба.

За новог председника ОФК Напретка1929 учесници Скупштине изабрали су Милана Велиновића, који је до сада обављао дужност тренера прве селекције и био један од чланова Привременог органа, у коме су били и Ивица Миловановић као председник и Иван Јовановић који је обављао дужност помоћног тренера прве селекције.

Осим председника клуба, изабрани су и чланови Управног и Надзорног одбора. Чланови Управног одбора су Милан Велиновић, Иван Јовановић, Ненад Милојевић, Милош Игњатовић и Коста Милошевић, с тим што ће још два члана из редова привредника накнадно бити коoптирана. Надзорни одбор чине Милан Милојевић, Милан Ђорђевић и Саша Смиљковић, док је за секретара клуба изабран Ивица Миловановић.

Фотографије: Драган Јовановић Лера и Милан Јовановић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + fifteen =