Велико интересовање продужило рокове

Након што је Национална служба за запошљавање почетком овог месеца расписала Јавни позив за реализацију програма подстицања запошљавања младих „Моја прва платаˮ, а који немају радно искуство, дефинисани су нови рокови по фазама реализације због изузетно велике заинтересованости послодаваца и незапослених младих за учешће у програму.

Уместо до краја октобра, пријављивање послодаваца и оглашавање слободних радних позиција биће реализовано до 7. новембра. Пријављивање незапослених младих за учешће у програму биће реализовано у периоду од 13. новембра па до 6. децембра, а процес избора кандидата од стране послодаваца одвијаће се од истека рока пријављивања до 22. децембра.

На порталу „Моја прва плата” најкасније до 29. децембра биће објављена коначна листа послодаваца са бројем изабраних извршилаца на оглашеним радним позицијама, док ће закључивање уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата, којим се уређују међусобна права и обавезе, бити спроведено од 1. до 19. јануара наредне године, када такође мора почети спровођење програма.

Иначе, програм ће се спроводити код послодавца, у приватном и јавном сектору, у трајању од 9 месеци, а реализује се без заснивања радног односа. Током трајања програма, Национална служба за запошљавање ће на месечном нивоу исплаћивати младима са средњим образовањем новчану накнаду у износу од 28.000 динара, док ће младима са високим образовањем исплаћивати 34.000 динара, уз уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести.

Овим програмом даје се могућност младима који немају радно искуство да обаве праксу на конкретним пословима код послодавца, у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад, како би на тај начин повећали своје могућности за запошљавање.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + nine =