Комплет карата за ПИП од данас у продаји

Од данас, двадесетак дана пре почетка овогодишњег Фестивала првоизведених представа (ПИП), који се у алексиначком Дому културе одржава од 22. до 27. новембра, љубитељи позоришта могу на благајни Центра за културу и уметност Алексинац да купе комплет карата за свих шест представа по цени од 1.800 динара, док ће продаја улазница за појединачну представу почети 13. новембра и коштаће 500 динара.

Комплет улазница за цео позоришни репертоар, када су у питању ђаци и студенти кошта само 1200 динара.

Иначе, част да отвори фестивал има представа „Било једном на Бријунима” у продукцији београдског Битеф театра, коју је режирао Кокан Младеновић, а међу глумачким именима су Милан Марић и Бранислав Трифуновић. Друго такмичарско вече је резервисано за Атеље 212 и комад „НЛО” у коме наступају међу осталима и Светислав Буле Гонцић и Светозар Цветковић. Трећа такмичарска представа је „Шта ће бити са свима нама?” у извођењу Народног позоришта Зрењанин, а у режији једног од најтраженијих редитеља Бориса Лијешевића.

Следеће вечери, четврти по реду такмичарски комад долази из Крагујевца под називом „Расветљавање случаја серије убистава тровањем у Ћупријском округу седамдесетих година 19. века” настао у сарадњи Пулс театра из Лазаревца и Књажевско-српског театра из Крагујевца. Последња такмичарска представа је „Успаванка за Алексију Рајчић” Народног позоришта из Београда, иначе победник овогодишњег Стеријиног позорја.

На додели награда и признања, у част награђених, биће изведен комад „Клара, догодило се нешто неочекивано” у продукцији трупе Сцена маска из Шапца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × three =