Велики успех Филипа Трајковића!

Чланови репрезентације Србије и алексиначког Џудо и џиу-џицу клуба НиФ, браћа Никола и Филип Трајковић, заједно са својим оцем и тренером националне селекције Драганом Трајковићем, учествовали су на Европском првенству у џиу-џици које је од 24. до 26. новембра одржано у Загребу, у Хрватској. У саставу репрезентације био је и Рехак Антоњин, члан Џиу-џицу клуба Пантер из Шапца.

У категорији сениора до 94 килограма, у веома јакој конкуренцији,  после неколико тешких и неизвесних борби, Филип Трајковић је изборио треће место и бронзану медаљу. Као трећепласирани на Светској ранг-листи, он је бионосилац групе и у првом колу је био слободан, у другом је био бољи од такмичара из Италије, а онда је у полуфиналу изгубио од представника Холандије који је, иначе, бивши првак света и освајач сребрне медаље на Светским играма. У борби за бронзано одличје победио је домаћег такмичара Филипа Чула и тако освојио своју другу сениорску медаљу на европским такмичењима.

Филипов брат, Никола Трајковић наступио је другог дана  у категорији сениора до 85 килограма. На жалост, није имао свој дан и сплетом несрећних околности остао  је без медаље.

− Никола је први на Светској ранг-листи, па је због тога био носилац групе − каже Николин отац и тренер, Драган Трајковић. − У првом колу био је слободан, у другом се борио против холандског такмичара и при вођству 12:7 необјашњивом судијском одлуком добио је шести казнени поен и био дисквалификован. У репасажу, при вођство од 9:6 против украјинског такмичара, опет чудном судијском одлуком,  још једанпут је добио шести казнени поен и поново био дисквалификован, што је преседан своје врсте, али ето  и то је саставни део спорта. − наводи Трајковић.

Европско првенство у џиу-џици окупило је 400 такмичара из 30 земаља.

Фотографије: Лична архива.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =